Dag 1

Första dagen på min sk vita månad, den utan socker, bröd och pasta. Det har över förväntan gått jättebra. Jag har ju mentalt förberett detta i tanken några år och nu de senaste veckorna har jag planerat in min start till den 1 april, vilket vänner på Facebook trodde var ett aprilskämt, de är tyvärr alltför medvetna om min goda aptit på sötsaker och godis.

Hur som så klarade jag första dagen galant, jag köpte till och med 90 % mörk choklad för att ha om suget satte in, jag tog en bit till kaffet och den torkade nästan fast i gommen, så den kommer nog räcka länge, länge.

I jämförelse med Häxan Surtant som ockuperade mitt sinne här i fredags så var den här första dagen riktigt lugn och fin, jag kände mig nöjd med mig själv och min nya start. Inte märkt av någon avgiftning … ännu. Jag väljer att tro att jag mår mycket sämre med socker i kroppen är när jag väl väljer att hålla det utanför.

Jag upptäckte när jag handlade att mycket mer grönsaker och frukter fanns med i vagnen när jag kom till kassan. Jag kommer att äta frukt, jag vill inte bli fanatisk och välja bort även fruktsockret, jag kommer heller inte läsa på innehållsförteckningar så noga. Jag tror att det sundaste för mig är att inte äta mina dagliga mackor och att sluta äta kemiskt godis och mina älskade Dubbelnougater. Om jag fyller min kropp med massa frukt och grönt gör bara min hälsa bättre, det kryddar liksom till det hela på insidan.

 

3 kommentarer till “Dag 1

  1. Lena Landby

    Bra val! Våra kroppar behöver komma tillbaka till den naturliga maten i så stor grad som möjligt och vara utan det som är konstgjort. Go for it!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *