En ny dag…

Insikterna landar mjukt i mitt inre och idag valde jag att släppa oket…

Vi inledde morgonen när barnen var i skolan och min mamma som barnvakt åt Izabelle med ett samtal hos våra terapeuter. Det blev ett underbart möte och jag fick chans att i ord tömma ur min frustation över att inte räcka till och började vakna upp till mina egna högt ställda krav på mig själv att alltid finnas till hands mentalt och känslomässigt för barnen. En ren omöjlighet börjar jag först nu att inse. För när jag ser mina egna förväntningar i ljuset så förstår jag att de är orimliga. Mötet handlade också om oss som familj och vi som par. Det var en fin stund och ett givande samtal och vi gick därifrån leende både Nogge och jag.

Lill-trollet och jag fick en fin dag, vi var båda på bra humör och dagen kändes kort för huxflux kom Nogge hem med de stora barnen. Då hade jag tänt ljus och dukat upp med hembakat fika som min vän Ingela kom med idag, här om dagen bullade hon upp min frys med glutenfritt och nu fick de andra också lussebullar. Det var så mysigt att sitta där och lyssna till deras surr om ditt och datt.

Oscar var ute och lekte länge med en kompis, de grävde snökojor och hade så skoj. Fick minnen själv från min barndom och glädjen över den första snön. När vi skulle äta så bad de att få äta med täckbyxorna på för de hade bråttom ut igen. Sånt gör mig lycklig.

Maya, jag och Nogge spelade Monopol med Izabelle i knät, hon hade fullt upp med att stoppa pengarna på bordet i munnen och sen gjorde vi en fin snölykta.

På tal om läxan som stressade mig igår, idag hade Oscar med sig en ny läsläxa hem, att läsa små verser på rim. När han satt på toaletten bad han att få sina läxpapper och så började han läsa. Och lyckligtvis var jag då i stunden och tog min chans att lyssna, så där satt jag på badsrumsgolvet och lyssnade till rimmet som också lockade dit Maya och Izabelle var givetvis med. Det blev en annorlunda men kärleksfull läxstund som jag lär minnas länge.

När kvällen kom satt vi oss framför teven Maya och jag och såg filmen Trassel, den hade jag lovat att vi skulle se den här veckan och det kändes så skönt att få den stunden tillsammans. Oscar ville inte se, han satt med Nogge vid andra teven och Izabelle gick glatt surrandes emellan.

Och när sen barnen sov sött så gjorde vi något mycket fint som jag hoppas vi kan hålla fast vid och göra igen, vi satte oss ner och hade sharing tillsammans, när den ena pratade så fick den andra bara lyssna, ämnet var fritt. Och den stunden förde oss än mer samman och mina tårar rullade mjukt på kinden av lycka och tacksamhet.

Snigelmammelycka

 

 

4 kommentarer till “En ny dag…

 1. Lena Landby

  Härligt Sofia, känslorna byts ut i kroppen och saker och ting bleknar med de insikter de gett. Man går vidare med nya lärdomar av de dagar vi kallar Livet <3

 2. sandra

  Älskade vän
  Du är en stor insperation för oss andra dödliga.Du ska veta att jag uppskattar att få vara en del av ditt liv genom denna underbara blogg. Tänker ofta på dig. jag ska på allvar tänka på att få komma på dina fina stunder med yoga.

  Kram min vän <33

 3. Christina J

  Oh vad härligt – viken skillnad på dagarna, hoppas du får fler av de goda dagarna och färre av stressdagarna, nu när insikterna kommit. KRAM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *