Familjelivet i Kråkslottet

Oscar och Maya är de bästa storasyskon, Maya är som en liten mamma som pysslar och håller koll, Oscar han är så kär, ger henne massor av pussar var dag. Samtidigt som Maya sa igår när Izabelle lekte på hennes rum: Måste hon vara här hela tiden, hon bara stular mina saker.

Izabelle verkar så nöjd med livet, hon äter allt vi ger henne med god aptit, är glad och nöjd och sover bättre och bättre om natten. Hon är helt enkelt en glad liten krabat, fylld med energi, hon har till och med börjat gå.

Själv är jag trött, min energi är lätt åtgången och tyvärr tömmer jag den ordentligt själv när jag går in i oro och grubbel. Jag vet att negativa oroliga tankarna är de värsta energitjuvarna och ändå faller jag lätt in i dem när jag tänker på vårt bygge… jag skall bespara er min klagoramsa, den har gått varm i mitt eget huvud den senaste veckan och jag vet att jag bara behöver välja att vara i nuet så släpper allt detta, i nuet kan jag inte grubbla på framtiden, då kan jag bara vara här och nu. Och sanningen är att här och nu har jag det riktigt bra och skönt!

Vår lilla Ängel är den bästa guiden in i nuet, hon hjälper mig att se hur gott livet är för mig. Jag är så tacksam för min familj som är frisk och har det bra, att vi har mat på bordet, tak över huvudet och har varandra. Vad har jag att oroa mig över?

Livet är gott precis här och nu!

 

 

 

3 kommentarer till “Familjelivet i Kråkslottet

 1. Fia

  Tack vänner, jag följer era råd. Lämnar över mig till livets högre plan i full tillit.
  Allt sker för en mening. Allt är alltid som det ska.
  Kram Fia

 2. Lena Landby

  Visst kan man ”dippa” ner ibland när Egot kommer farande och påpekar än det ena, än det andra…
  Härligt med tillfällen då man får öva på sin tillit – överlämna och bara vara i nuet 🙂
  Ska berätta hur jag gjorde när mitt Ego kom och störde en ggr…På en meditation av en uuuunderbar man som arbetade som musikpedagog så låg vi på golvet och vi visste inte alls vad som komma skulle.. Rätt vad det är så börjar mannen spela piano och Egot började tjata direkt: Ska det här föreställa en meditation? Det kommer aldrig funka att slappna av till pianomusik…osv osv.

  Jag ilsknade till och tänkte: Nä nu jädrar får du vara TYST och sluta tjata! Gå och ställ dig i skamvrån. Stick iväg bara och STÖR MIG INTE när jag ska meditera – oavsett hur meditationen blir! Schas iväg bara!
  Jag ”såg” Egot stå som en tjurig liten unge i ”hörnet av min hjärna” där det känns mest som om Egot är. Gissa om jag fick lugn och det behövdes minsann att överlämna sig helt i musikens fantastiska värld. För mannen ”spelade igenom ” hela mitt känsloregister och om jag säger att det kändes som om ”Hela havet stormar” blandat med skyhöga lyckliga orgasmliknade vågor så ljuger jag inte. Han spelade också någon sorts afrikanska trummor och något mer instrument jag inte minns…MEN det var absolut den häftigaste upplevelserna någonsin! Efteråt gick jag länge i ett lugnt lyckorus i regnbågsfärger och Egot stod kvar länge länge i skamvrån och jag talade om för mannen som hade meditationen hur enormt jag upplevt meditationen och även berättade jag om mitt tjuriga Ego 🙂

  Måste ta reda på hans namn…Jag vet att han var från västkusten, tyvärr långt Borlänge.

  Så Sofia – öva på din tillit och njut av nuet!

 3. Christina J

  Bra tänkt kära du, håll dig kvar i nuet med familjen, bygget blir som det ska, det tar bara lite extra tid och krångel – allt för att testa dina förmågor….Tänker på lilla ängeln när man glider runt på shopping – får se om jag hittar nåt coolt – blir så sugen på bebis shopping…kul att hon börjat gå, – jag är inte förvånad…kram på dig snigelmamman.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *