Hälsorapport v 11

Måndag

Vaknade tidigt som alltid, men var lite seg… tog kraft och gick upp ändå för att gå min morgonrunda – det hade jag igen resten av dagen! Lovely

Ätit si så där, åkte till skolan i Leksand imorse och tryckte i mig lakrits som var kvar i bilen sen helgen, suck! Inte så bra start på dagen. Ätit en kanelbulle också. Och istället för mat när jag kom hem vid 19 efter yogan så åt jag lite (faktiskt bara lite) chips istället och två mackor. D

Det som varit bra idag då… fortfarande vegetarian, druckit flera koppar silverthé, druckit mindre kaffe, ätit mycket frukt och druckit smootie.

Sammanfattning: Bra för kroppen – promenad och yoga. Mindre bra, matintaget. Skönt för själen, healing, yoga… och att avsluta dagen med Top Model och Det Okända, haha

Tisdag

Vilken ljuvlig dag!

Promenad i morgonsolen (alltså inte i ottan, utan först efter 08.00) med Eva, skoldag i Leksand med inspirerande, väldigt inspirerande studiebesök på Terrible Twins i Insjön. Efter lunch hade vi lektion i personlig utveckling med NLP-övn och där ingick en härlig vintervit solig promenad på Siljan rabblandes allt vi var tacksamma över – energiboost! Dagen avrundades med skön ansiktsbehandling på Naturlig Skönhet (gåva från Eva <3). Vid läggning av barnen ”gav jag” healing, dvs öppnade jag en kanal med energiöverföring, till barnen och Nogge – mysigt!  Bloggar och mediterar innan det är dags att somna leende och lycklig***

Älskar tisdagar

Onsdag

Upp i ottan för min morgonpromenad, chockas över kylan (-11,9) och går snabbt, snabbt.

En dag i skolan, där jag inte är så aktiv på lektionerna utan istället sitter och arbetar med min Pecha Kucha, föreläsning i bildspel om 20 bilder, tills imorgon.

Avslutar dagen med Yoga, och jag menar verkligen avslutar, för när jag kommer hem vid 18.30 och barnen somnar en timme senare, så däckar jag 5 min efter – helt väck! Yogapasset var starkt, det kände jag när vi gjord det, (yogapass för Hjärtchakrat) starkt emotionellt och väldigt djupgående.

Ätit bra idag, mycket frukt, smootie, silverthé, veg.pyttipanna i skolan och sushi till middag. Inget sött. En näve chips.

Torsdag

Vaknar tidigt, kan tro det efter som jag somnade på soffan strax efter halv åtta igår. Går upp kl 05.00, men hoppar promenaden, sätter mig med datorn istället och tränar på min Pecha Kucha tills ikväll, vilket jag hade tänkt att göra igår kväll.

En sprängfylld dag med skola i Leksand, workshop i Tällberg och kvällen avslutas med Pecha Kucha – vi rullar hemåt vid nio på kvällen och jag är stuptrött!

Ingen fysisk rörelse idag, benen kryper efter att setat still mycket. Si så där med maten, äter fikabröd till eftermiddagskaffet, ngr chokladbitar och en lättöl – annars var det bra. Mentalt en stor dag, med utmaning med Pecha Kuchan och bra föreläsning som inspirerade djupt.

Somnar gott!!!!

Fredag

Dagen igår tog på krafterna… skippade medvetet morgonpromenaden, vet inte om det var så klokt, promenaden ger ju ändå energi, men men så blev det

Ätit gósaker idag; fikabröd*2, dubbelnougat och lite chips. Bjöd hit mor och far på vegetarisk Böngryta – sa givetvis inte vad jag skulle bjuda på innan -då hade de nog tackat nej. När jag stod och rörde i grytan frågade Nogge ängsligt, du lagar väl efter recept? Nope!

… faktiskt så tog alla om (Nogge tre gånger!!!) och barnen fick iallafall i sig en portion – stolt över mina tappra försök och tacksam över mina försökskaniner.

Längtar till morgondagen som ska få innehålla frisk luft och promend/er

Lördag

Morgonpromenad, känner smärta i foten. Tror den är överansträngd, hehe, känns faktiskt så. Kan faktiskt inte gå på eftermiddagen med Eva som planerat. Kan och kan, det gör ont, så jag väljer att avstå.

Proppar och äter, semla, godis och hemgjord pizza är det onyttigaste. Smootie och silverthé är väl det nyttigaste. Dricker för mycket kaffe, känner mig svullen och pluffsig…. ful och fet! Det är sant, jag har en feel-bad-day!

Kvällen är mysig, vi har barnvakt… kommer inte på vad vi ska göra, är inte det typiskt? I alla fall typiskt oss! Hyr film, köper godis och gör hemgjord pizza.. delar på en alkoholfri öl (party) och efter 40 min in i filmen somnar jag på soffan. Suck!

Söndag

Vaknar pigg… kan tro det ja! Känner mig fortfarande ugly och fat – suck! Måste se hur illa det är ställt, tar fram våg och måttband (barnen är inte hemma, skulle aldrig göra det inför mina barn eller beklaga mig inför dom om mitt utseende… och oftast är jag rätt nöjd som tur är, men inte nu idag) Väger och mäter, inser att jag gått upp 2 kg efter Bali och måtten är inge skoj. Sätter mål inför sommaren. Mål och strategier. Kommer i ett stim, sätter även andra mål om hus, jobb, inkomst, BOK osv.

Går promenad!

Åker ut på sjön med barnen, har med matsäck, korv och en engångsgrill… är sååååå sugen på korv, men härdar ut och sörplar min grönsakssoppa istället – stolt efteråt över mig själv!

Äter nyttigt idag, grönsakssoppa, smootie, omelette – löper gott thé (Pukka – Detox) som ska få bli mitt substitut för dom där kopparna kaffe som jag behöver dra ner på. Ps Dricker ”bara” 3,5 kopp kaffe idag…. äter den minsta biten,”Snibb”, vet inte vad det heter, typ sockerkaka i långpanna med choklad uppe på och cocos.

Yogaklass – lovely – mår genast mentalt bättre!

Som ett brev på Posten går jag in i Lingonveckan, skrattar åt mig själv och mitt ståhej imorse med mina feelbad-feelings, hehe hmmm

 

Kommentarer till “Hälsorapport v 11

  1. Maria

    Tack för ett otroligt skönt yogapass ikväll! Var långt borta… Jag och dottern Maja har precis gjort egna chips, recept ur Renée Voltaires ”En salig blandning”. En härlig bok, jättefina bilder och kravlös precis som din Yoga. Kan varmt rekommendera den. Får mig t o m att känna att chipsen är lite nyttiga bara för att vi gjort dem själva! Nu ska vi sätta oss och titta på nyheterna, ägna en stund och många tankar åt Japan. Kram & tack.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *