Hälsorapport v 12

Måndag

Oh, vilken bra dag, snön som strålade! Jag hurtade runt med Eva på en promenad innan jag åkte till jobbet. Uppfriskande! Hade alldeles lagomt med klienter idag, hann jobba med lite annat också. Innan det bar hemåt Borlänge för Yogaklass kl 16.30. Stillsamt och skönt!

Sagoläsning för Maya medans grabbarna såg på Innebandy, skön kväll med barnen.

Ätit bra idag. Inga gósaker och väldigt lite kaffe, dvs typ 4 koppar. En ordinarie kaffedag kan det bli 8-10 och det är ju inte nå bra för varken kropp el knopp.

Hoppas hålla mig vaken till Svenska Hollywoodfruar…

(det gjorde jag ju inte, kan jag nu i efterhand avslöja. Vaknade till i reklampauserna och somnade sen om på soffan igen. Förutom i en reklampaus då jag masade mig upp i köket, tog mig en macka och somnade sen på soffan igen, suck)

Tisdag

Bra dag idag både med kost och rörelse. Promenerade mellan jobb och möten i Falun idag trots vädret, det var skönt och uppiggande! Hade ett superskönt Yogapass och kände närvaro och flow utöver det vanliga – ”kontakten” blir starkare och starkare för varje dag känns det som.

Satte mig och skrev, det bara bubblar ur mig text. Har ingen aning om vart den kommer ifrån, men jag känner glädje i skrivandet och ett flöde i kroppen, så jag fortsätter…

En onyttighet slank ner, jag och Nogge delade på en McFlurry på McDonalds. Nogge håller nog inte med att vi delade…

Onsdag

Min hälsodag idag innehöll: Promenad. God nyttig mat. Sola solarium. Färga ögonbrynen. Skriva blogg. Glädje i jobbet. Glädje i familjen. Uttömmande texter från djupet.

Känner mig nöjd & tacksam!

Torsdag

Men oj då vilken eländig dag för min stackars mage. Suget slog till med dunder å brak.  Med suget gnagande i huvudet fann jag en påse med nötter i byrålådan på mottagningen. Nötterna var slut. Fanns bara sådana där frön kvar. Som salta fågelfrön. Meningen är att människor med tålamod skall lyckas skala dessa på nått vis. Suget i mitt huvud har inget tålamod, så jag kommer på mig själv med att sitta och knapra dessa salta fågelfrån med skal och allt!! Givetvis tuggade jag väl, men tarmarna fick sig rejält med rivjärn.

Och inte nog med denna misshandeln av magen. Hemma slänger jag ihop smet till Chokladbollar. Låtsats att jag är en bullmamma som vill ge barnen lite fika. Men det var bara en skenmanöver för att jag hade sug. Käkar 1/3 av smeten och på något vis lyckas jag rulla några små bollar till barnen.

Somliga straffas dirket – somnar med magont….

Fredag

…. vaknar med magont!

Äter 2 frukostar. Först äter jag hemma, fast jag vet att jag ska direkt på frukostmöte med Näringslivet FalunBorlänge. Slutar aldrig att förundras över mig själv.

Släpper allt fokus och fredagen brakar loss i choklad & smågodis. Har date med Nogge och vi äter god mat på Pitchers i Falun.

somnar med ont i magen…. min stackars lilla söta svullna mage.

Lördag

Själsligt bra dag! Jag börjar med Yoga och jobbar sen vid Falan Galleria. Njuter av dagen. Hinner med en fika med en vän. Och känner ändå att jag får vara mycket med familjen. Avslutar dagen med att delta i Earth Hour genom att släcka alla lampor och tända levande ljus. Mysigt avslut på dagen. Efter att barnen somnat så mediterar jag en stund och sätter mig sen och skriver lite texter.

Äter smågodis igen – lördag hela veckan stämmer in på mitt liv rätt ofta.

Söndag

Ännu en bra dag. Mycket tid till familjen och nära och kära. Känner mig lugn och avslappnad. Känner mig närvarande.

Idag har det funkat bra med maten. Åt spenatsoppa till lunch. Och köttfärslimpa till middag. Avslutade med ett stort fruktfat till efterrätt. Gjorde mig Ingefärsvatten idag, det var längesen jag gjorde det. Tycker det är så uppfriskande och sunt. Gick en skön promenad också. Kvällen avslutas med att skriva text och läsa. Mysigt!

 

Kommentarer till “Hälsorapport v 12

  1. Jennifer

    Angående kaffet så låter det väl jättebra, jag har läst någonstans att tre koppar kaffe per dag är bra att dricka och dina fyra koppar kanske man skulle kunna få till tre om man tar tre väldigt stora koppar 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *