Hälsorapport v 19

Måndag

Frusen och seg idag, en förkylning på gång känns det som. Jag väljer att gå på sparlåga och bara göra det nödvändigaste. Har jobb och en Yogaklass som jag behövde genomföra. Men Yogan gjorde gott, tror jag – det lär väl visa sig.

Ätit ganska bra, men syndat med en chokladboll… Tänk att det där sötsuget så snabbt kommer tillbaka.

Tisdag

Vaknar upp med förkylning och feber. Tacksam över att min dag är någorlunda formbar, så att jag kan vila på eftermiddagen. Får hjälp med mitt Yogapass. Skönt. Nu lyssnar jag på kroppen och sänker tempot…

Onsdag

Nått fortfarande kvar i kroppen, känner mig små febrig och snorig. Jobbar några timmar ändå. Det är kortvecka och resten av veckan ska jag vara ledig.

Går bra med kosten idag. Äter inte ens macka till fikat på jobbet, äter flera frukter istället. Vrånghungrig till lunch, men är sugen på en sallad och blir faktiskt mätt. Lätt mat till kvällen. Inget socker idag.

Se på barnens forbollsträning, kallt och rått, huuu.

Kroppen är trött – skulle aldrig orkat träna eller promenera idag. Trött och seg mot kvällen. Tar det lugnt framför datorn.

Torsdag

Vaknar och känner mig febrig. Maya hostar. Oscar hade hosta igår. Vi är lite smått förkylda.

Nogge är borta flera dagar. Jag har planerat Hotelltrip och Lekland med barnen, bara vi tre. Lite tråkigt nu  när vi är lite småkrassliga, men vi packar och ger oss iväg ändå, förutom Leklandet så ska vi ha det lugnt och mysigt….

… jättemysig dag. Åker till Västerås, tar in på Hotell och leker på Busborgen. Själen sjunger! Underbart att få sån här lyxig mammatid med barnen!

Givetvis mumsar vi godis på hotellrummet… det känns ju som en lördag!

Fredag

Det går verkligen inte bra med varken kost eller motion hittills denna vecka. Inte ätit godis, men däremot en massa nötter och slarvat med maten och ätit lite potatisskruvar. Sugen på nått hela tiden, suck.(kanske beror på den vecka jag är i nu i och för sig) Men det där sockret har grepp om mig, skam den som ger sig…

Förkylningen har nu äntligen gett med sig och jag känner mig pigg. Men hann inte med ngn promenad idag, och sen regnade det ju hela tiden…

Har fallit ur mitt ”braryck” ngr dagar nu och det känns i kroppen. Längtar efter vardag och rutin, morgonpromender och yoga.

Lördag

Jobbig kväll igår, bröt ihop i gråt en stund. Men det var skönt och efteråt somnade jag med lugn och trygghet inombords. Vaknade med frid i kroppen till en ny dag! Skönt!

Tagit det lugnt, jag och barnen. Skruttat runt i det fina vädret, strutsfarmen och marknad i Romme. Slarvade lite med lunchen (en varsin korv på OK) men styrde upp middan nyttigare. Ätit lördagsgodis, fast faktiskt inte så mycket.

Gick en promenad med vännen när barnen lekte en stund hos kompisar, skönt men puh så varmt!

Korkade upp en liten vinpava till kvällen, tänkte mysa lite. Men jag tyckte vinet var för starkt, så jag hällde ut det. Det som var kvar i flaskan gick jag ner och gav till grannen. Lördagsmyste med en kopp kaffe istället, mums!

Söndag

Härlig lugn dag. Tränade på mitt tålamod några gånger, det funkade. Har varit ensam med barnen sen i onsdags, så det har varit lite mindre lätt med motionen. Men idag lyckades jag få med mig Maya på cykeltur när jag promenerade och Oscar var hos en kompis. Skönt.

Ätit bra idag, inget godis. Fick lunch hos mor och far och det bjöds på Daimtårta till efterrätt. Jag tog 2 små bitar, brukar ta 2 stora och en liten, haha så det var iallafall lite framsteg.

Vi väntade och väntade på att Nogge skulle komma hem från Bara Vara. Oscar åt till och med middagen ute för att han inte ville missa hemkomsten. Vi fick vänta länge, men den som väntar på nått gott…

Mysig familjekväll med mycket samtal, skratt och massage. Oscar lärde oss massage från skolan och vi turades alla om att massera varandra – känner mig lycklig och tacksam över min fina familj!

Stolt över Nogge som jobbar så med sin personliga utveckling och väljer att förändra sitt liv. Livet blir bättre och bättre!

 

Kommentarer till “Hälsorapport v 19

  1. Jennifer

    Ja men du det där sockret alltså, igår på jobbet blev jag så sugen men hade inget sött att äta så då tog jag en kopp kaffe och åt sockerbitar, knäppt va :)! Krya på dig Fia!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *