Hälsorapport v 36

Måndag

Sov över min promenad, har lite mindre lätt att hurta ut nu när höstmörkret har kommit. Min upplevelse är att jag är mer trött.

Ätit bra idag, valde vegetariskt på skolan. Lyxigt att det finns som alternativ varje dag. Jag äter gärna vegetariskt, mycket hellre, men är inte så glad i att laga maten själv – mycket godare om någon annan lagat!

Måste ha med frukt och mackor till skolan känner jag, blodsockret föll och jag blev så himla trött på eftermiddagen. Lite ovan att sitta still.

Dricker kaffe igen, men bara 2 koppar om dagen. Känns lagom till skillnad från dom 8-10 kopparna jag förgiftade min kropp med innan yogakursen.

Tänkte gå promenad på kvällen, men lyssnade in tillståndet i kropp och sinne och fann att jag mycket hellre ville cykla. Så under 50 min hojjade jag i fulll fart runt stan och det var sååå skönt!

Lite oroliga tankar till kvällen när jag skulle sova, blir lätt så när vardagen och hösten kommer som en raket och far över mig, allt jobb och alla åtaganden kan lätt skapa stress i mig. Men jag la mig på Spikmattan och vände tankarna till Tacksamhet. Tacksamhet är min bästa hälsokur mot orosmoln – dom skingras direkt och Solen kommer åter in i livet!

Tisdag

Äntligen så tog jag mig upp vid fem och traskade iväg på mysig promenad i dimman. Så skönt!

Ätit bra idag, inget godis och onyttigt på 3 dagar nu. Bara 2 koppar kaffe. Men känt mig svullen och uppsvälld, säkert något jag ätit eller bara att jag suttit för mycket på rumpan i skolan.

Rundar av dagen med promenad med underbart sällskap – Oscar cyklar med mig och vi får närvaro-tid med varandra och djupa närande samtal – mammalycka!

Onsdag

Sov hellre en promenerade imorse… blev ingen motion alls, eftermiddagen och kvällen valde jag att tillbringa med barnen. Ätit bra idag, inget onyttigt och sött. Har varit i skolan och preparerat väskan med frukter och en knäckemacka, det höll blodsockret uppe och tog bort suget. Har egentligen inte känt just nå sötsug efter min Yogakurs-avgiftning – det är en befrielse och jag är tacksam så länge den varar.

Kaffet däremot är jag sugen på. Klarar med näppe att bara dricka 2 koppar om dagen, en som jag avnjuter direkt på morgonen och en på em/kväll – heliga stunder. Och det är faktiskt bra, nu dricker jag med närvaro och det är ljuvligt och meditativt.

Känner känslor mycket mer nu. Har alltid känt känslor, men märker nu att sött och kaffe också kan ha varit en flykt ifrån att stanna och möta dom. Jag flyr inte nå längre. Jag kanske flyr på ren gammal vana ibland, men jag brukar komma på mig och vända om och stanna upp. Medvetenhet -det hjälper i mångt och mycket!

Torsdag

Valde sängen ännu en morgon istället för promenad.

Barnen vaknade snörvliga och hostiga, så vi hade en myspysdag hemma istället, men efter någon timme så var dom pigga och alerta – tänk vad lite myspys kan göra. Jag sa till dom; Va mysigt vi har haft idag tillsammans. Då säger Maya: Det var väl skönt för dig med och få vara lite ledig. Och så sant, säkert precis vad jag behövde.

Fick till en rask promenad med Eva runt älven, så tacksam att jag lagt i skorna i bilen… för mellan mitt Styrelsemöte med Näringslivet FalunBorlänge och Nogges möte så hade jag precis en timme tillgodo och eftersom jag bara behövde möta upp Eva och snöra på skorna så hann jag med en skön promendaslinga.

Ätit bra idag – äter mycket mer frukt nuförtiden, blir 3-5 frukter per dag och genom att jag valt till dessa så ramlar något bort och för mig är det smörgåsar och sötsaker.

Varit såååå sugen på kaffe idag, men hållt mig till 2 koppar som jag verkligen njutit av.

Känner mig lite småstressad, mycket på agendan nu och mina dagar är fulltecknade flera veckor framåt – men jag påminner mig själv att jag ”är här och nu” och bromsar upp… samtidigt som jag är noga med sömn, frisk luft och återhämtning. Söker min balans som inte riktigt är här till fullo – men snart!

Fredag

Känner mig pluffsig och svullen igen. Att jag slarvat med mina morgonpromenader visar sig och jag blir medveten om att mina morgonpromenader gör skillnad även på kroppen. Tacksam för den påminnelsen.

Ingen promenad idag, själv med barnen mycket då Nogge rycks ut på jour. Det känns i kroppen och humöret. Min bästa deppmedicin – rörelse – friskluft – dagsljus!

Jag har återgått till mitt fredag och lördagsgodis  – men inte speciellt sugen idag, åt endast en DubbelNougat.

Mår si så där mentalt, det beror på en kombination av att stressen dragit över mig igen, missade promenader, mindre yoga och att jag låtit bli/minskat på mina ”droger” kaffe och godis/gosaker. Ser att kaffe och sött gett mig en flykt från allt. Och nu stannar jag och möter känslorna istället och det är precis det jag vill och den bästa och enda sättet jag vill leva på – även om det gör ont ibland att utforska mörkret.

Avslutar dagen med Yoga och mantrasång – uttalar allt jag är tacksam över och somnar gott med ett inre i harmoni!

Lördag

Började dagen med Yogapass – underbart! Tacksam för att jag har möjlighet att jobba med nått så ljuvligt – egolyx!

Eftersom mina gottedagar är fredag och lördag och jag inte åt så mycket igår, så ”måste” jag ju passa på idag, sen dröjer det ju 5 dagar till nästa gång. Skumt tänkande jag vet, men så är mina tankar just nu – jag betraktar vad som pågår – jag är fullt medveten….

Ätit lite smågodis, en Snickerskaka på Lager 157 (guuuud va goda och STORA dom är där), chips, DubbelNougat och 3 koppar kaffe.

Ätit bra i övrigt, köpte till och med Vegetarisk Sushi. Jag väljer att vara vegetarian vissa måltider och hoppas på att ju mer jag väljer att vara det, ju lättare går det… Jag älskar vegetariskt och äter det mer än gärna, men är lite lat att lära mig laga maten själv. Matlagningskurs i framtiden kanske?

Nogge åkte iväg på jour idag igen, så familjeplanerna ändrades i all hast, det gjorde inget, jag och barnen hade jättemysigt, MEN det enda jag saknade var min egentid dvs min promenad! Nu har jag många promenader att ta igen imorgon…

Mår mentalt mycket bättre idag – kanske (drogen)godiset gjort verkan, men jag väljer att tro att det var Yogan imorse och närvaron med mina barn idag.

Känner lycka, glädje och tacksamhet över mitt liv – skön känsla att avsluta dagen med!

Söndag

Äntligen kommer jag iväg på promenad – morgon och eftermiddag blir det och det är så skönt för kroppen och sinnet!

Vi tillbringar dagen på Fotbollsavslutning, matcher och gemenskap – roligt! Delar ut korv och saft åt alla lagen och det slinker ner 2 korvar i min mage med. Äter bra annars, vi festar till det och äter Taco´s på barnens beställning. Inget godis. Bara 2 koppar kaffe. Men en liten chokladboll. Känner att jag är medveten och närvarande i det jag äter.

Får undan lite jobb, sånt som jag skjutit upp och som på så vis även gett mig negativa vibbar – nu är vibbarna helt andra när jag rensat undan i att-göra-högen. Puh!

Avslutar dagen med Sommarpratare på webbradion – inspirerande avslut på en skön familjesöndag!

 

3 kommentarer till “Hälsorapport v 36

 1. Fia

  hahaha, ja visst var det jag – hjärnan på avkylning, bäst utan hjälm 😉

  Vad bra att du kände av mitt sinnestillstånd, fri och nöjd… det var precis den känslan jag ville uppnå när jag begav mig iväg – och det funkade! jipii

  Jättegärna lunchpromenad om jag hinner, vi hörs på sms.
  KramKram

 2. Christina

  Cyklar du utan hjälm? Tror visst jag såg dig på hoj vid SSAB…på väg mot MAXI …såg så fri och nöjd ut – om det nu var du. Kram på dig! Lunch med promenad nästa vecka????

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *