Hälsorapport v 46

Här kommer du att få min personliga hälsorapport, dag för dag. Min förhoppning att jag skall inspirera dig till att göra egna livsstilsförbättringar genom att öppet och ärligt dela med mig av mina bra och ibland lite mindre bra resultat. Mitt personliga mål är att öka min energinivå och leva ett ännu hälsosammare liv.

Tisdag

JaHapp, så var det upp till bevis. Det har faktiskt gått ganska bra idag. Jag vaknade av mig själv ca kl 5 och gick ut på min sköna morgonpromenad. Hade också ett underbart sköna LunchYogaPass på Må Bättre, mmmm.

Jag har ju som mål att äta nästan obefintligt med kött. Dvs om det bjuds någonstans och jag inte vill vara oartig och krånglig, så äter jag tacksamt köttet. När det finns alternativ och i mitt eget hem så väljer jag köttfritt. Kom hem efter jobbet idag och Nogge (min make) hade gjort en köttfärspaj – och Boom!!! Där sprack det. Jag mumsade glatt!

Och medans jag slog mig ner nu vid datorn smaskade jag på en (stor) bit choklad – till mitt försvar var det mörk choklad – ekologisk från Reneé Voltaire, men ändock socker 🙁

Annars så har det gått riktigt strålande idag!!!

Resultat: Icke godkänt

Onsdag

Not good! Försov mig, vaknade 05.30 och hann därför inte ut på min promenad innan maken åker till jobbet strax eft 06.00. Så jag somnade skönt om till kl 06.00 istället.

Ingen träning. Ingen promenad. Istället har jag stapplat runt i ett par höga stövlar. Höga och obekväma. Saknade mina MBT redan efter nån timme. (MBT är dom där supersköna ”gå på moln” skorna med rund sula)

Ingen middag hans med. Sprang in på Ica och köpte fruktsmootie och en banan. Undar om det är fler än jag som gillar dom där dyra fruktsmootisarna, dyra och minimalt mättande.. Slarvat lite med sockret idag IGEN. Några Falan Galleria-kolor och en bars blev det till mellis. (Fruktsmootisen och bananen var ju middagen)

Resultat: Absolut inte godkänt

Torsdag

Startade upp bra, med både morgonpromenad och lunchpromenad. Sen slirade jag lite.. Intog några nävar chips som nödvändig komplement till lunchen. Åt mumsig AfterWork buffé och avslutade med 3 DalecarliaChokladbitar, försökte smuggla över pappersresterna från chokladen till min granne…

Reslutat: plusminusnoll eller? ( som min gamla kollega Patrik skulle sagt)

Fredag

Tror jag missat att rapportera att jag återvänt mot mitt tidigare mål, dvs gottedagar på fredag och lördag. Så idag njöt jag av godis! Ingen träning, mer än att jag stapplat runt (på mina högklackade stövlar (igen))fram och tillbaka, fram och tillbaka… i gallerian när vi hade slutbesiktning av vårt skyltprogram.

Reslutat: Inte godkänt

Lördag

Förutom att jag glatt tilldelat mig mina godisdagar igen, så har det gått bra idag. Jag startade upp morgonen med Cykelpass kl 09.00 och har även varit ut en promenad  med min vän Eva. Smaskade godis ikväll och jag får med en gång springa på toa, jag har tydlig kommunikation från kroppen att den inte gillar godis, framförallt inte gillar smågodis. Men det är någon annan del av mig som vill ha det ibland. Hjärnan kanske, den är verkar ju inte alltid veta vad som är bäst för mig.

Resultat: plusminusnoll

Söndag

Träningen blev en skön ridtur. Kanske inte bästa fysiska träningspasset, trots att jag får träningsvärk, men skönt mentaltpass! Slö och slapp i höstmörkret, kände jag mig.

Mumsade mat hos mor och far. Hemlagade köttfärsbiffar och potatis, men guuud så gott. Åt på tok för mycket. Åt kött. Åt efterrätt. Åt kakor. Det går utförs för mig just nu i mina hälsomål… Huuu

Resultat: icke godkänt

 

2 kommentarer till “Hälsorapport v 46

 1. Elin J.

  Sofia, -tack för ett underbart Yogapass, -igen!!!! 🙂
  Det är rena rama djupbehandlingen för mig, -nästan varje gång! Processerna är satt igång, -känner mig mörbultad! Och det lovar ju gott! 😉

  Och… -Att det skall vara så svårt för människan att välja det bätsa för oss! Nu är det ju det vi på nägot sätt gör när vi ger efter för det där smaskiga, eller hur?! 😉 Bara vi inte därefter dömer oss så hårdt, så kanske det inte är såååå illa.
  Låt oss njuta av livets godor så länge & i den mängd dom gör oss gott! B-)
  Kram /Elin 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *