Hela ditt inre

Hela ditt inreFick tips om att läsa boken Hela ditt inre och finn ditt sanna jag, Lise Bourbeau. Och eftersom jag älskar att läsa böcker, iaf som handlar om andlighet, inre läkning och personlig utveckling så beställde jag den. Jag hade redan gott förtroende till Lise Bourbeau och hennes kunskap i boken Kroppen talar till dig, en bok som jag ofta använder mig av för att se vad för blockering som yttrar sig som en smärta i kroppen. To see is to be free, som Onenessläran säger.

I boken jag nu läste så fick jag ytterligare en förklaring till mitt inre sår (prägling) och hur det såret skapat en överlevnadsstrategi (kontroll för min del) för att undvika smärta helt enkelt. Det inre såret som skönjdes för mig som jag inte varit medveten om förut var min känsla av svek. Känslan av att bli sviken. Och hur kontrollen fungerar som ett skydd mot svek. Jag har ofta känt min känsla av övergivenhet och avvisning men inte svek – som jag inser nu präglat mig mest. Och hur det såret, svek, gör att jag i min tur sviker andra och sviker mig själv.

Genom boken förstår vi och ”ser” våra sår, kroppen visar oss dem. Vår kroppshållning och kroppsbyggnad visar vad vi försöker dölja (läs: skydda). Och det viktigaste av allt, hon berättar hur vi kan läka. Gör det ont är det oläkt, precis som med våra fysiska sår.

Det finns inga dåliga människor i världen. 
Det finns bara människor som lider.

Lise Bourbeau

I den här videon berättar Lise om boken och sin syn på våra sår och hur vi kan läka dem.

 

Kommentarer till “Hela ditt inre

  1. Kondora Landby

    Tack snälla för inlägget Savita!

    Behöver nog införskaffa mig boken, känns det som, för att få förklaringar på vissa saker i mitt liv <3.
    Finns det ngn som läst klart sin så köper jag den gärna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *