Högljutt jämrande

Det var väl tur att jag inte hann blogga igår, för det inlägget hade bara blivit fullt med negativitet och elände – mitt högljudda jämrande. Som när jag pratade med min mor och hon undrade om jag hade en dålig dag och jag svarade; Jag har ett dåligt liv!

Men efter världens gråtattack när barnen väl somnat in så frågade min kloka man väldigt försiktig; Ska du ha mens snart?

Och gråten gjorde nått med mig, den och en ganska godnattssömn fick mig i gängorna igen. Idag har jag haft en fantastisk dag och till och med kommit på mig själv med att gå och sjunga lite då och då. Idag lever jag ett gott liv!

Min kloke make påminner mig om att jag också kände så här ibland när Oscar och Maya var små, då vardagslivet bara snurrade på och på och på och nätterna var fulla med spring. Och eftersom jag själv inte ens minns det så betyder det väl att livet förändras såsmåningom, vaknätter är inte förevigt och energin kan inte ta slut förgott, den fylls på automatiskt av sig självt. Jag vet det, den kommer tillbaka, sakteliga om jag bara har förstånd nog att se till att anpassa tankarna, tempot och livsstilen efter det som är just nu.

Precis det som jag lyckades göra idag, njuta av en heldag med myspys i bebistempo.

 

 

3 kommentarer till “Högljutt jämrande

 1. Fia

  Tack goa ni…

  Klart det är en utrensning av gammalt groll och skärp – och jag jobbar var dag med min acceptans. Och det gör skillnad, det hjälper.

  För nu har jag haft två ljuva dagar hemma med tjejerna, Maya är sjuk. Och vi har haft så sååå mysigt och jag har varit så sååå närvarande och lugn, värsta myspys-mamman. Jag har varit så som jag vill vara.

  Och Christina, jag vet – du har rätt. Du ser igenom min klagomur och det gör mig gott. Kärlek <3

  Kram till er båda

 2. Christina J

  Men hallo!
  Både du och jag VET att du har ett härligt liv…frisk familj, jobba med det du vill och massor av positiv input i livet. Det är klart att tröttheten ibland tar ut sin rätt men det är så sant – energin kommer ju tillbaka. Kämpa på och mys lite varje dag – KRAM på dig snygging!

 3. Lena Landby

  Direkt jag läste dina rader kände jag: energiutrensning…
  Kanske du ska tacka och ta emot det som är exakt nu, nu och nu, för det leder dig framåt, även om babynätterna säkert gör sitt.
  Det finns en anledning till att Izabelle valde just Din familj och att vardagens olika bestyr ska snurra på. Acceptera, tacka och njut av de små små kärleksfulla tingen runt dig. Acceptera den känslomässiga berg-och-dal-banan, för allt är exakt som det ska just nu och nu och nu.
  Jag ser en härligt ”vanlig” ovanlig Sofia och det gör mig såååå glad <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *