Känslofylld skoldag

Jag är rörd till tårar som jag döljer väl, jag sväljer och ler. Låtsas som jag bara har en vanlig glad dag.

Det som får mig överväldigad av känslor är när vi går hand i hand på skolgården jag och Oscar. Stoltheten att han är min son och glädjen att just han är så stolt över mig att han vill gå och hålla min hand bland sina kompisar. Vetskapen om att detta inte varar förevigt får mig att vibrera av nuet. Livrädd att nuet skall försvinna och att jag skall missa något, om än en bråkdels sekund. Jag kippar efter luft som om jag skulle andas för djupt och ljudligt kanske magin spricker och han släpper taget om min hand, blänger på mig, fnyser och springer iväg.

Men det händer inte. Han ser på mig med sina snälla varma ögon. Han står och håller mina skor och min kofta när vi ska ut på rast. Han följer mig tätt intill när jag skall sortera disken efter mig i matsalen. Han vinkar glatt till mig när han spelar fotboll med sina vänner. Han vinkar igen och igen. Jag får värma honom när han fryser, ta honom tätt intill och stryka om hans axlar.

Det är sådana är stunder Snigelmamman fångar. Det är sådana här stunder jag ber till mitt högre jag att skapa fler av.

Mammalycka

 

4 kommentarer till “Känslofylld skoldag

 1. lena .A

  Man vill stanna i den där känslan för alltid, min fasa är den dagen det försvinner fast jag vet att det hör livet till, de ska flyga ur boet, jag försöker suga i mig varje droppe av dessa underbara år…min pojke proppar jag full med kärlek och hoppas att jag lyckas att inpränta den kärlek, värme och mjukhet i hans sätt, jag har en goding med mycket själ och känslighet, han är speciell mitt lilla hjärta <3….kram på dig fina fina Sofia..

 2. Christina J

  Härligt – ja dessa ögonblick skall man spara i minnet – lås in dom i hjärtat och släpp bara ut dem ibland och njut – skriv ner dom och berätta för barnen i bland när de växer upp – underbart att dela längre fram i livet….KRAM på er båda!

 3. Elin J.

  Så underbart, så kärleksfullt, så stoooort!
  Vilken gudegåva fina Oscar är för dej, vilken gudegåva du, go’a Sofia är för din Oscar, vilken gudegåva ni är för alla som får uppleva denna kärleksfulla & trygga relation mellan er!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *