Kapitulation

Vad är kapitulation? Hur kan man kapitulera?

När vi använder ordet kapitulation menar vi att du ska förstå att detta sinne inte egentligen kan hjälpa dig och att du måste komma förbi sinnet. Om du släpper taget om sinnet, att släppa det taget är det vi kallar kapitulation. Du måste inse att det mänskliga sinnet är begränsat och det är ingen idé att slösa bort din tid på sinnet. Det kommer bara att skapa hinder för dig.

Om du kunde se det skulle sinnet sluta upp med att lägga sig i. Om det händer, då säger vi att du har kapitulerat. Det är allt. Det är inte någon form av slavisk kapitulation. Det används aldrig i den meningen. Gud vill inte att du kapitulerar som en slav. När allt kommer omkring är han ju din vän. Så, när vi använder ordet kapitulation, innebär det att åsidosätta sinnet, att veta dess begränsningar.

Du inser att du kapitulerar, när du känner att du är hjälplös. När du känner att du är helt hjälplös, kommer du att upptäcka att du kapitulerar. Det är då Nåden kommer att flöda. Tänk dig att du har fastnat på järnvägen och tåget rusar mot dig, då kommer du säkert att kapitulera! Många har kapitulerat inför mig så. De flesta människor kapitulerar bara i svåra stunder. Därför sker mirakel också endast i dessa stunder.

Sri Bhagavan
Översättning Pia Shoshanna Anderberg

 

Kommentarer till “Kapitulation

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *