Kvinnomöte

Idag la jag ut information här på min blogg och Facebook om ett kvinnomöte i 12-stegsprogrammet. Jag fick snabbt feedback på att det bröt mot traditionen i 12-stegen att marknadsföra möten. Så jag insåg mitt misstag och tog bort inlägget.

Då kom skammen över att ha gjort fel. Och så slog den sig till ro här ett tag, skammen. Men jag kunde stanna med känslan och inse att det handlar inte om att jag är fel utan att jag gjorde fel. Jag gjorde något i ovetskap men av en god intention att hjälpa andra.

Nåväl, jag kan ärligt talat tycka att traditionen är lite mossig. Jag förstår den och respekterar den men faktum är att under den tiden (1-2 timmar) som inlägget låg ute så hörde flera kvinnor av sig via sms, FB och mail och talade om att de ville ha hjälp och det var så glada att finna den.

Och min uppfattning är att det är jättemånga av oss som lider av egna beroenden (shopping, arbete, mat, bekräftelse, träning, sex, alkohol, medberoende osv) och att vi lider i ensamhet. Jag hoppas de flesta hittar till möten och till programmet en dag och jag skulle gärna vilja fortsätta skriva och berätta om att hjälpen finns – och vart den finns. Till de som söker den och vill ha den.

Men jag ska inte marknadsföra något mer möte här via bloggen men jag tänker låta det här inlägget stå kvar, för det berättar att det finns ett program (12-stegsprogrammet) och möten med gemenskap där du kan finna det du söker. Så sök vidare… vi anonyma finns lite här och där.

 

3 kommentarer till “Kvinnomöte

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *