Livet är ett val

Att leva är ett val, som troligtvis börjar långt innan själva befruktningen. En själ som väljer att gå ner i en mänsklig kropp för att uppleva livet som människa, på den här vackra planeten, kanske kallad paradiset, tillsammans med oändligt många själar som väljer samma upplevelse – livet.

Att leva är egentligen enkelt, det handlar om att välja. Välja livet. Välja glädjen. Välja kärleken.

Att leva kanske är ett äventyr få förunnat eller en upplevelse som alla som önskar får erfara. Oavsett så tror jag det är själen som valt, livet som människa på jorden.

Och genom att själen valt så vet jag att allt är omhändertaget – gudomligt. Allt är liksom själsligt betingat redan. Inget kan gå fel. Det enda som kan hända är att jag återvänder till att vara själslig igen, precis som jag var innan – valet att leva som människa.

Och nu står jag här med massa mänskliga val i min omsorg, givet som den största gåvan av själen till människan. Du får välja. Du har friheten att skapa det du önskar.

Själen säger: Du kan skapa. Du kan skapa eftersom jag är inom dig. Du och jag är ett. Och vi hör samman med skapelsen – Gud.

Du kan skapa vare sig du tror det eller inte. Oavsett om du är medveten eller omedveten så skapar du din verklighet varje dag. Livet är ett val och just nu ligger det i dina händer.

 

Kommentarer till “Livet är ett val

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *