Mayakalendern

Jag var häromkvällen och lyssnade till en 4,5 tim intensiv föreläsning om Mayakalendern som Ola Petterson höll. Informationen var för mig övermäktig, jag fick givetvis inte in allt. Misstänker nu efteråt att jag fått in alldeles för lite… Men på nått vis spelar det ingen roll, intellektuellt är jag helt lost, jag kan verkligen inte återberätta något åt er här på bloggen som jag lovat. Sorry.

Anledningen att det inte gör mig något att jag inte hängde med i hjärnan fullt ut är att mitt hjärta sjunger JA! Och ni som följt mig en tid nu har säkert förstått att det är min väg att gå, hjärtats väg. Och mitt hjärta behöver inte all information som mitt intellekt behöver – mitt hjärta bara vet. Jag tror jag har vetat länge, utan att veta – om du hänger med. Min dotter Maya är döpt efter Mayaindianerna och jag har alltid haft en plats i hjärtat åt Mayafolket.

Har flera böcker hemma om Mayakalendern, och nu efter den här föreläsningen förstår jag varför jag inte läst dom. Jag har verkligen försökt, men bara efter några sidor gett upp. Det är lite komplicerat om jag uttrycker mig milt.

Men Ola Petterson han har full koll på läget och kalendern (tror jag), och jag önskar verkligen att ni är många som går och lyssnar på hans föreläsning eller ser klipp på hans hemsida. På hemsidan ser du också hans turnéplan www.haniel.se

Jag vill iallafall dela med er vad jag valde att ta med mig från föreläsningen, ps. det är min helt personliga tolkning…

Mayakalendern går mot sitt slut 28 okt 2011 alt 21 dec 2012 alt något senare/några år senare. Det är olika tolkningar om när kalenderns tideräkning tar slut, skilda meningar om när den börjar är orsaken till detta.

När den väl tar slut så innebär det att vi transformeras till ett högre medvetande genom aktivering av The Grid. Det beror på att vi då återfår full kontakt med Hunad Ku (svarta hålet där Jorden är född, vårt skapelse träd). Hunad Ku – Solen – Jorden kommer vid Mayakalenderns slut att stå i helt rät position med varandra och vi kommer då i direkt flöde från Time Space.

Vi får tillbaka det medvetande vi redan haft (för länge länge sedan) och det innebär att vi är i kontakt med allting, överallt, hela tiden. (Internet släng dig i väggen) Vi kommer till det Upplysta Tillståndet.

Vår uppgift tills dess är att få kontakt med vår egen ”ryttare”. Dvs få kontakt med ditt hjärtas röst. Genom att lyssna inåt och ta beslut ifrån ditt hjärta och göra dom förändringar du behöver, så vet du att du är på rätt plats och gör rätt saker. När ditt hjärta leder dig och du känner frid, då vet du att du är i rätt position för transformation till det högre medvetandet.

Vi skall också vandra med tiden – och det innebär att ta ett steg i taget och njuta av dagen. Alltså bromsa upp och stanna till om du vet med dig att du ligger steget före. Alt släppa taget och glida med i flödet om du vet med dig att du står still och blåhåller dig fast vid något.

Jag ser iallafall framemot Mayakalenderns slut och Livet som öppnar sig för oss då.

Vill säga ännu en gång att det är min fria tolkning av informationen av föreläsningen, med stor risk att jag blandat ihop termer.. . men förhoppningsvis väckte jag din nyfikenhet och du söker dig vidare in på Ola´s hemsida och kan där fördjupa dig i ämnet.

 

3 kommentarer till “Mayakalendern

 1. Hans Larsson

  Hej!

  Din tolkning låter att komma från hjärtat!

  Även jag har tidigare lyssnat på Ola i detta sammanhang och tolkningen är säkert den Mayafolket avsåg den gången. Tidpunkten varifrån man räknar fram till 2012 kan nog vara svårare att bestämma, den ligger ju faktiskt mer än 5000 år tillbaks i tiden.Det är ju viktigt att man vet hur denna tidpunkt har identifierats eftersom många nu focuserar just på 2012.Man kan nästan kalla det för 2012 hysteri.Enligt Mayafolkets nuvarande prästerskap vet man inte med bestämdhet när det hela ska inträffa. Vi får väl var och en skapa ett personligt paradigmskifte grundat på Mayakalenderns tolkning. Historiskt vet vi inte med säkerhet när Jesus föddes, hur kan man då på dagen känna till detta med 3114 år f.Kr ?

  Vänliga hälsningar

  Hans Larsson

 2. Elin J.

  God Morgon!!!
  Jag har precis vaknat (-inte nu längre, -har varit vaken i några timmer nu!!! 😉 efter en laaang natt med djuuuup sömn! Känns som om filmen Avatar har buret mej i sin famn och vaggat mej genom natten. Skönt!!!
  I går kväll inan jag somnade läste jag det du skrev här ovan! Va’ fint du skriver, kära vän! …-med visdom & värme, ödmjukhet & ”rättframhet”, ,…. -och med glimten i ögat!
  JAG tror att dina ord gör underverk i vår värld!!! 🙂 Det TROR jag, -så det så! 🙂

 3. Elin J.

  Nu har jag printa ut det du har skrivit, Sofia!
  Jag ser fram emot att läsa det på sängen inan jag försvinner in i ”Drömmeland”! 🙂

  Har förresten tittat på AVATAR i kväll, -ännu en kväll känner jag mej fylld och saknar ord… Härligt för en som annars GÄRNA pratar! 😉
  Kram…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *