Medans du sov

Är på väg till friheten! Idag skall jag uppfylla en dröm som jag burit med mig länge. Jag ska laseroperera ögonen och imorgon är min förhoppning att jag skall se utan hjälpmedel.

Men dagen börjar trassligt kan jag milt säga.

Jag har min förundersökning idag kl 08.10 och operation kl 11.20. Mitt tåg från Borlänge-Stockholm skulle komma till Sthlm kl 08.15 och det skulle således bli försent. Nogge behövde vara hemma på morgonen för att skjutsa Maya till dagis och se till att Oscar fick sin matsäck och skridskor med sig till sin utflyktsdag, så han skulle ansluta senare för att eskortera mig hem igen.

Så en lösning vi fann ut var att jag tog bilen till Gävle och hoppade på tåget mot Sthlm där kl 06.07 för då skulle jag vara framme 07.45. Jag åker därmed hemifrån 04.30 och möts av snökaos och halkig väg. Pressar på så bra jag förmår utan att riskera mitt liv. Pustar frustrerat i snöyran bakom långtradare. Blockerar signalerna från urinblåsan som trycker på. Kör. Andas. Kör. Andas.

Kommer fram 06.04 och ber till gudarna att SJ som oftast är försenat. Letar parkering. Hittar en alldeles utanför. Kostar 15 kr tim och tar bara mynt, inte kort!!!! Hjälp!!!!! Bilen ska ju ändå stå ett par timmar och plånboken skramlar fattigt  med 4 enkronor och en 5:a.

Kör till nästa fickparkering. Svär högt över vår gigantiska bil. Springer ut till P-automaten, samma taxa, inga kort!!!!!

Ser på klockan – 06.07

Ser till vänster – SJ rullar söderut – right on time

Vråååååååål ahhhhhhhh

Gråter och skriker ur min förtvivlan i bilen, den behöver komma ut, vill inte lagra den inne.

15 min senare en bit söderut på E4 har jag lugnat mig. Pratat med Nogge som är lugn och samlad som en långfilsbunke. Vi beslutar att jag ställer bilen i Uppsala istället så slipper jag köra i Sthlm i rusningstrafik och på det leta parkering.

Tackar gudarna för att Uppsala har P-automat som tar kort. Betalar och springer mot stationen. Kommer in 07.37, ett tåg mot Sthlm står snällt och väntar, med avgång 07.39. Pust! Puh! Det är där jag sitter nu.

Har precis ringt Ögonkliniken och meddelat att jag kommer bli lite sen då mitt tåg anländer 08.20!!!!

 

3 kommentarer till “Medans du sov

  1. Pingback: Inspire Sofia Norgren - Hälsorapport v 50

  2. Evy

    Men OJ vilken dramatik och stress! Hoppas att du har fått ner pulsen nu och att du nu är framme i Sthlm (klockan är 8:25) 🙂

    Lycka till med operationen!! Jag har länge varit sugen på att laseroperera, men inte riktigt vågat. Modiga du!

    Vi ses! (utan linser eller glasögon!!)

    Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *