Min lördag

Lördagmorgon; vi har redan hunnit med och köra ett lass sopor till tippen. Man kan börja skymta tomten nu sedan snickarna byggstädat i torsdags. Det känns så skönt att få lite ordning i röran även om det är mycket kvar att plocka och pyssla med. Jag har fått lite mer hopp och tidigare i veckan så peppade jag mig själv att klarade jag mig bara till julen så skulle säkert allt vara fint och bra då. Men nu som sagt ser jag lite ljusare på tillvaron och tror faktiskt att vi kan ha det riktigt ombonat och fint redan till 1:a advent. Ombonat i huset, förrådet och mitt inre – det är målet.

Men idag tänker jag faktiskt inte göra så mycket mer i huspysslandet, viktigare saker är på agendan. Maya ska ut och rida på Hyttornas Hästgård och jag följer givetvis med. Det ska bli skönt att få en avkopplande stund i naturen och fylla på med lite Maya-närvaro, det sitter nog gott i oss båda att få en stund ensamma.

Sedan på eftermiddagen ska jag och Oscar gå på bio och se Smurfarna. Han sa redan för två veckor sedan att han ville ha en stund själv med mig och ville att vi då skulle gå på bio. Det ska bli så skönt att få sjunka ner i en biofåtölj och se en matinéfilm, småmysa lite diskret så där som man får lov att göra med en kille som håller på att bli ’stor’.

Det känns skönt i mitt mammahjärta att få egentid med barnen ibland, det ger mig en chans att vara mer närvarande. Just nu har jag ju mest tid med Izabelle och vi passar på att gosa och mysa extra mycket när de andra är i skolan.

Mammalycka

 

2 kommentarer till “Min lördag

 1. Gunilla

  Härligt! Bra att du landar i att bara vara och prioriterar det som är viktigast.
  Vi har en gemensam bra affirmation där: Det som är rätt går lätt. Snart har du ordning runt dig och kan slappna av än mer.
  Själv kurerar jag mig ifrån en förkylning som härjat hela veckan.
  Siktar på underbar Yoga på Söndag.
  Kram

 2. Christina J

  Skönt att vara uppe tidigt då hinner man ju så mycket mer, säger jag som sitter i morronrock vid köksbordet med lite kaffe kvar i muggen…Smart drag att göra en aktivtet med ett barn per gång – det blir ju liksom mera fokus då…Ha en mysdag idag så får du jobba mer en annan dag – vi ses på måndag – snygging! Jag tänker också bara vara och glida omkring under helgen – det måste man få göra ibland! KRAM på dig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *