Min valborg

Idag blir det inte så mycket bloggande, eller sittande vid datorn. Jag ledig med barnen idag och väljer att fokusera på närvaro, glädje, gemenskap och natur….

Lägger säkert ut några bilder som sammanfattar det sen.

Kram på er och trevlig Valborg!

… och djur borde jag lagt till!

Det började med en mysig cykeltur (jag gick) ner på stan för att möta upp Nogge på lunch och lite lek. Solen strålade och fåglarna kvittrade.

Cykeltur

Paprikan Oscar susar ner Maya drar förbi Lycklig vågar jag med

När vi kom hem lekte barnen så glatt med 2 grannbarn. Jag satt ute och solade och hörde barnskratt på avstånd. Underbart!

Var inne i köket en sväng. Hörde ett konstigt jamande, nu är det en annan hankatt inne tänkte jag. Gick för att se. Till min fasa har Morris burit in en levande mus och släpper slött ner den. Den springer iväg inne – Jag springer ut!!!!

Hoppar upp på altanräcket – måste ju skydda fötterna – och ringer till Nogge och jagar på honom att komma hem, han är på Ica och handlar.

Den odugliga slöa katten – tänk er katten Gustav – kommer slappt ut UTAN mus. Musen har han tröttnat på att jaga och lämnat INNE!

Nogge kommer hem efter ett tag och finner musen som blir räddad och kan ta sig ut i friheten igen. Alla lyckliga!

Söt liten mus

Börjar laga maten, mumsig Tacopaj och inser att kylskåpet är trasigt. Ringer runt till alla el och kylfirmor på Valborgmässoafton efter kl 16.00 – behöver ju inte förklara hur det går….

… en vän erbjuder sig att vi får låna hennes kylskåp som hon har i en stuga på gården. Grannen har en bil med färdigkopplat släp på som vi kan ta – allt verkar gå smidigt.

Tills vi rullar iväg och inser att bilen är obesiktad och släpet lika så. Släpet är även oskattat och oförsäkrat. Halvvägs ut på landet där kylskåpet skall hämtas tjuter Bensinlampan.

Väl hemma med kylkskåpet

Allt slutar gott, vi tar oss hem med ett fylla på bensinstopp på OK och kylskåpet är på plats på altanen så vi klarar oss över helgen. Tacksam för vänliga människor!

Som en krydda till den här annorlunda dagen springer en söt Igelkott omkring på gården. Lyckliga över en ny gäst till vår gård så serverar vi lite mjölk som Skatorna snabbt slurpar i sig.

Kär gårdsgäst

Vi tar oss iallafall ut på en majbrasa innan jag och barnen stupar i säng och Nogge åker ut på nattskift. What a day!

Majbrasa i Bergebo Spännande!

 

4 kommentarer till “Min valborg

 1. Marita Ylander

  Härligt med vänner:)
  Som plåster på såren delar jag med mig om vår Valborg… Magnus tidning gick ej att trycka pga haveri i tryckeriet… Eftersom tidningen måste ut och posten inte fick den i tid så blev han tvungen att jobba över. Jag erbjöd mig naturligtvis att hjälpa till… Så på Valborg roade vi oss med att uppleva en brevbärares vardag… (Parkera aldrig bilen framför påstlådan!!!Arghhh!)
  Farfar lekte med småttingarna då vi delade ut tidningen… På hemvägen svängde vi in på en pizzeria och avnjöt skräpmat innan vi somnade i från brasor och allt….:):) Ha ha…
  Ha en fortsatt härlig helg:):)
  Kram Marita

 2. Marie

  En vanlig dag hos familjen Norgren 😉
  Ha en fin första maj fina Fia, hälsa familjen och Morris (han är ju duktig ju) <3

  Kramis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *