Mindfulness

Åkte till Tällberg idag och höll ett Workshop för personalen på Akuten Falu Lasarett om Medveten närvaro som stresshantering. Kändes som cirkeln blev sluten eller som jag återvände till brottsplatsen, eftersom det var just på Akuten i Falun jag började mitt eget uppvaknande. Uppvaknad från tokstressad småbarnsmamma till medveten Snigelmamma.

Det var en morgon för 7-8 år sedan när jag som vanligt skulle hasta iväg med barnen till dagis och vidare till arbetet. Jag dubbelarbetade, hade massa träningsklasser, små barn och en make som jobbade mycket på annan ort. Men jag höll givetvis präktandan uppe av att vara en duktig kvinna mitt i karriären. Hade fullt upp med att tillgodose mina egna begär till bekostnad av barnens och min egen kropps behov.

Den morgonen hade jag ett tryck över bröstet och armen domnade och det strålade längs sidan av kroppen. Jag åkte in till Borlänge Sjukhus och där visade ett EKG fel på hjärtat (som sedan visade sig vara felkopplat) och jag fick åka vidare till Akuten i Falun. Där stod ett team redo och tog snabbt hand om mig och jag blev påkopplad med diverse sladdar till maskiner. Efter en kort stund kom läkaren in och meddelade lugnt att allt var väl, alla mina värden var tip top och hjärtat var det minsann inget fel på utan jag var bara stressad.

Orden bara stressad ekade länge i mitt huvud. Som yogalärare och instruktör inom avslappning och meditation visste jag så väl hur jag kunde hjälpa andra med avslappning men jag hade ingen som helst aning om hur jag skulle tillämpa mina egna verktyg till mig själv. Jag stod handfallen.

Jag har mycket att tacka för besöket hos Akuten. Det var ett avgörande startskott för mig att ändra min kurs, göra min livsstilsförändring. Hade inte kroppen sagt ifrån så hade jag fortsatt ett tag till. Ännu fler år i ekorrhjulet på bekostnad av min hälsa, mina relationer och det värsta av allt – på bekostnad av mina barn.

 

6 kommentarer till “Mindfulness

 1. Sofia Savita Norgren Inläggsförfattare

  Tack Petra!
  Vi behöver alla återhämtning och avkoppling, glad att just er arbetsplats värnar om er – ni gör så mycket för oss andra.
  Du är välkommen på Yoga hos mig om det passar, under Yoga och veckoschema ser du dagar och tider (Falun och Borlänge).

  Med värme
  Savita

 2. Sofia Savita Norgren Inläggsförfattare

  Malin, vad superglad jag blir av att höra det 🙂
  Tack för att du tittar in och berättar.

  Så glad för din skull, kanske den nya Malin är den sanna Malin 🙂
  Kram Savita

 3. Christine

  Tack för en väldigt inspirerande workshop. Fick med mig en del verktyg som jag kommer att få nytta av i livet. Tack ännu en gång.

 4. Malin

  Hej igen
  Måste passa på att tacka än en gång för coachningen du hjälpte mig med. Under har skett.. Ett otroligt stort uppvaknande! Nya Malin är mycket gladare, starkare o självständigare. Dina ord har spridit sig som ringar på vattnet och nu blir de många runt mig som också blir en ”bättre version” av sig själv. Hoppas vi ses på någon mässa el kurs framöver

 5. Petra Simpson

  Tack för föreläsningen. Precis vad vi behöver. Lära oss att ta hand om oss själva å inte bara patienterna. Med det trycket vi har så behövs avkoppling. Önskar att vi hade fått prova lite yoga ser så skönt ut. Tack än en gång

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *