Mitt avund

I dag fick jag känna på mitt avund. Det är ingen vacker känsla att genomskåda men jag tror vi bär den inom oss allihopa – avundet. Hur skulle det annars kunna vara, du har vissa känslor som inte jag har och tvärtom. Självklart är vi alla från början påfyllda med alla känslor, det hör till att vara människa. Precis som vi utrustats med sinnen och kroppar, så har vi även tillgodosetts känslor.

Däremot har vi troligtvis inte fått möjlighet att uttrycka dem alla… alltid. Så vissa känslor har förvisats i hopp om att de skulle försvinna när de egentligen etsats sig fast än mer. Till skillnad till det jag tillåter mig att känna och uppleva, det släpper sitt grepp om mig och jag blir fri.

Jag kan inte minnas att jag uppmuntrats till att känna avund, det är något fult säger mitt gamla sinne-tjatter. Men som tur var har jag nu på senare år både förstått och insett att alla känslor är tillåtna, alla känslor är okey – själva nyckeln är att acceptera dem alla, däri ligger friden. Friden i att vara jag. Så jag gör det som jag lärt mig med Oneness-resan, jag stannar och upplever, gräver och grottar i mitt avund. Jag ska skriva mig en avundslista i kväll under månskenet och verkligen se vart mitt avund ligger, till vem och till vad. Det lär säga mig en hel del om mig själv och det är många jag vill lära känna mer här i livet men mest av allt mig själv.

 

4 kommentarer till “Mitt avund

  1. Annelie

    Tack för att du delar så mycket med oss, är så fint att få ta del av dina känslor och ditt liv. Känner så starkt att det du går igenom gäller lika mycket för mig och mina känslor…så fint att du delar med dig, tack igen. Känner mig inte lika ensam i att brottas med känslor och sånt….Stor kram fina du <3 <3 <3

  2. Marie Gustavsson

    Jag har aldrig brottats med den känslan, men där i mot känslan av att aldrig räcka till. Jag vill alldeles för ofta krypa under min sten.

  3. Anna

    <3 Det var fint! <3 Tack för att du delar både mörker & ljus = alla aspekter av livet/ att vara människa att finnas till! <3. Tack för inspiration att möta & lyfta fram & våga se/ möta mina skuggsidor & bli mer hel& sann! <3 Tack! <3 Namaste

  4. Pingback: Avundslista « Inspire Sofia Norgren

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *