Mitt sökANDE

sokande

Jag hamnar titt som tätt i tankar om vad som är meningen med mitt liv, vad är jag ämnad att göra, vad brinner jag för och vad ska jag egentligen bli när jag blir stor.

Samtidigt som jag i stort och mycket lever det liv jag vill leva så dröjer sig ändå en känsla kvar av otillräcklighet och otålighet, som att det finns mer av mig som vill fram, vill förlösas.

Och sinnet vill leta yrken, utbildningar och fack att stoppa in mig i. Vill liksom få mig att passa in som en förlorad pusselbit. Men jag blir aldrig helt tillfreds som snigelmamman, yogaläraren, bloggaren, coachen, retreatledaren mm. Där är inte pusselbitarna jag letar efter.

Lösningen är inte vad jag gör. Lösningen är vad jag är. Alltså inte är i form av titel och yrken, utan är i min sanna essens.

Pusselbiten hittar inte hem förens jag sluter ögonen, andas stillsamt och upplever min själ. Jag är gudomlig, evig och fullkomlig i min energi. Och jordliga ting kommer aldrig fylla den närvaron som jag behöver – det kan bara själen ge mig. Göra mig hel och komplett.

Så när tankarna drar iväg med mig på resan, vad är meningen med mitt liv, vad är jag här för att ”göra”, behöver jag påminna mig själv om att jag är här för att uppleva själen i kroppen, själen i jordelivet. Själen är friden jag söker. Själen är min lösning, mitt hem och min mening.

 

5 kommentarer till “Mitt sökANDE

 1. Savita Sofia Norgren Post author

  Hej Anders
  Jätteroligt att du kommenterar och bidrar med dina tankar. Tack ?

  Jag tror också vi ”ska göra”, men kanske mer utifrån själens kall(else). Att sinnet får gå själens vilja tillmötes liksom. Och att själen vill bidra till livet.

  Tänkvärt du skrev; ”ett lagomt engagemang där det är nära till ett inre fokus”

  Jag är inte så insatt i karma, tänker inte på det även om det sannerligen påverkar oss stort. Tränar mig i att leva här och nu.

  Meditationen är iaf en lösning, eller åtminstone linsen ur vilken jag ser ”vägen”. Och där jag finner ro.

  Må så gott!
  Kram Savita

 2. Anders Lidén

  Hej Sofia! Tack för att du delar! Vet inte om du vill ha kommentarer?
  Jag känner igen mig i en del av det du skriver om att söka efter sammanhang. Min uppfattning är dock att sinnet är rastlöst och söker harmoni villet den tror att den får via sammanhang. I meditationen lugnas sinnet och upplever harmonin och den släpper taget om sitt eviga sökande. Jag ser också att alla våra åtaganden är karmiska. Vi väljer jobb, projekt, relationer mm för att balansera ut våra egenskaper från tidigare liv som fortfarande styr våra tankar och beteenden. Därför är det bra att göra vardagliga uppgifter som känns rätt att utföra. Jag tror inte man ska hålla sig borta från det men smtidogt gäller det att vara vaksam på sinnet som ständigt söker nya sammanhang och engagemang som stimulerar. Det var så vi en gång förvärvade karman. Så ett lagomt engagemang där det är nära till ett inre fokus är nog vägen att gå. Sedan har det yttre sammanhanget ingen som helst betydelse sås länge det känns sant och meningsfullt.
  Kram
  /Anders

 3. Anna Hedin

  Jag är så glad att våra vägar korsades med inlägget du gjorde efter Amerikanska valet ? skulle vara roligt om de nu går åt samma håll ❤ håller tummarna å ser ? tycker mycket om det du skriver. Det är så viktigt. Har du skapat din vision någon gång? Jag har en kort enkel övning där jag ser mig skälv i framtiden. En mentalisering som sammanfört min själ, mina erfarenheter, mina drömmar, min familj och allt jag har för mig. Kort sagt gjort alla olika delarna av mig själv till en och samma enhet. Som har mål och mening. Min vision ger mig kontakt med min själ i vardagens sysslor. KRAM!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *