Mysweekend

En dag helt i Mayas fotspår gick jag igår när vi åkte till Gävle för en mysweekend tillsammans.

Jag minns själv när jag var liten hur speciellt det var att åka iväg själv med mamma någon gång, inte för att vi någonsin åkte på hotell, utan snarare en shoppingtur med lunch som berörde mig djupt och känslan sitter faktiskt kvar än. Nu med tre barn hemma och en vardag som skall ordnas med packning av skolväskor, mat, läxläsning, aktiviteter och ofta en famn full med bebis så känns det helt rätt att få ägna barnen lite egentid emellanåt.

Vi har skrattat, vi har myst, vi har pratat och vi har gått hand i hand på stan. Jag ägnade hela dagen till Maya och det kändes så gott i mitt mammahjärta att få möjlighet att göra det. För hur kär hon än är i lilla Izabelle så är det ändå en omställning att utan vidare förberedelse (mentalt) bli storasyster och nu dela mamma och pappa med två andra och själv få gå från rollen som den minsta till att bli stor.

Men för mig är hon liten än, hon är ju bara 6 år och behöver få vara barn länge till, iallafall få vara barn när hon vill och vara stor när hon själv väljer och inte för att vi förväntar oss det.

Och nog tyckte jag att hon var stor när hon tog sina hål i öronen, ett modigt beslut. Hon kände smärtan efter det första hålet och satt sen och kände på den i några minuter innan hon bestämde om hon skulle ta det andra hålet. Det var modigt tycker jag. Själv var jag 7 år när jag tog mitt första hål i örat och det blev bara ett hål den gången, mer vågade jag inte.

Vi avslutade dagen med se Nalle Puh-filmen på bio, sen gick vi till hotellet med vår egen ordnade roomservice som bestod av Sushi, Happy Meal och en Cappuccino, resten av kvällen låg vi i den stora sängen och såg på Flygande mattan och ritade i ritböcker.

Snigelmammelycka

  

  

jslkdjljsld

 

3 kommentarer till “Mysweekend

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *