Orden söker ljus

Jag är inne min skrivprocess på riktigt nu. Första delen var väl den här ca 1-2 år långa inspirationsfasen då jag samlade på mig bilder och texter i mitt inre, bökade runt dem, kände på dem, släppte dem och fångade upp dem igen. Vissa av dem har blivit både korta och långa texter som ligger i dvala här i byrålådan (läs: min macbook), de känns inte läge att väcka dem nu, jag tror inte jag har lust att väcka liv i så många av dem faktiskt, de har kanske gjort sitt när de blev utsläppta ur mig, de nöjer sig troligtvis med att ligga i byrålådan.

Förutom att inspirationsfasen för mig var full med glädje och lust så höll den även greppet om tvivel och oro. Tankar surrade som, vad har jag att skriva, hur ska jag lyckas med det här, hur ska jag över huvudtaget få klart någon av texterna till en bok.

Nu är jag så tokladdad och märker att nya texter vill ur mig, de klämmer sig ur minsta lilla springa. De söker sig ut, de söker ljus. Nu struntar jag fullkomligt i hur de ska tas emot, jag har ingen aning om ifall de duger till ett förlag eller om någon läsare vill köpa böckerna. Jag bryr mig inte om det just nu. Jag märker att jag mår bra av ljuset som släpps in när orden sipprar ur ett efter ett. Jag känner passion, glädje och lycka. Jag känner hur bra jag mår när jag skriver. Det är som en frigörelseprocess.

Jag skriver för min skull. För att få tag i min livskraft.

Jag skriver också för barnens skull. Jag vill vara en sund och hälsosam förebild, jag vill känna mig levande vilket skrivandet hjälper mig att göra. Jag vill också visa dem att det är så mycket gott i att följa sina drömmar och leva det liv man själv vill leva. Jag vill visa dem att resultatet i andra ögon är mindre viktigt, det viktigaste är den inre resan och att den bringar ljus och kärlek med sig.

Det ljuset och kärleken jag upplever i mitt skrivande just nu är jag säker på silar som ett energifyllt regn över barnen här hemma.

 

Kommentarer till “Orden söker ljus

  1. Lena Landby

    Lev i ditt ljus och skriv, skriv och skriv ännu mera. Skicka in till förlag efter förlag tills absolut RÄTT svarar Ja tack – har du fler manus??

    Jag skrev en bok åt första barnbarnet och skickade in till tror jag 13 förlag, ingen tog emot boken, men den ligger här och mognar….och har gett henne glädje om än inte mer än på papper….jag illustrerade också 😉
    Jag tänker som så: Kanske jag ska skriva en annan genre och det mognar också i huvudet och jag har full tillit till att det kommer då det ska, även om barnen själva hunnit bli föräldrar 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *