Skön vila

Jag har ju den tron att allt händer med en mening och att även min förkylning kom med något gott. Jag snurrade in mig ekorrhjulet i början på veckan, kände av stressen i bröstet och ’att göra högen’ växte sig allt större. Och sen efter onsdagens yogapass däckade jag samman i en förkylning. Tröttheten tog över och jag styrde bort mina åtaganden och öppnade upp mig för vilan. Och nu har jag kunnat jobba av de högsta prioriteringarna i högen och stryka massa andra, och genast kom sinnesnärvaron tillbaka.

Idag har jag och Oscar varit hemma, han är också förkyld. Han är så där gränsen förkyld när jag som förälder inte vet om han kan gå till skolan eller behöver vara hemma och då är det ju underbart att inte behöva fundera alls, bara låta honom vara hemma och mysa med mamma. Och myst det har vi gjort, sett på Shrek, åkt ner på stan och ätit Sushi (Oscars önskemål) och spelat spel på Biblioteket och så har han pratat massa fotbollssurr hela dagen, om matcher, spelare, lag, fotbollsskor, fotbollsplanscher, vilka i Brage som är skadade inför matchen på måndag, Zlatans vikt osv osv. Så så sjuk var han nog inte, mer än möjligtvis mammasjuk, och det var ju bara tur för mig, för jag har haft en ljuvlig Snigelmammedag med honom.

Livet är så enkelt och ljuvligt när jag lever i stunden!

 

 

3 kommentarer till “Skön vila

 1. Fia

  Tack Lena & Brittis för att ni delar med er också på min blogg, det blir så mycket mer levande och innehållsrikt då. Tack!
  Vi har alla så mycket klokhet och visdom inom oss, fint att dela det med varann.

  Kram Fia

 2. lena

  Känner igen det där ekorrhjulet med stress & måsten…Jag önskar att jag var bättre på att bara vara men ibland är min hjärna starkare än min vilja, är iaf väl medveten om det & försöker … mitt mål är att bli en snigelmamma varje dag och inte bara ibland men först måste en del saker förändras vilket inte ibland är det lättaste…jag & lillplutt hade en sån dag i dag mammamys bara vi två, sen bio med båda kottarna härligt….skönt att du har sinnesnärvaro gen..kram!!

 3. Brittis

  Tänk så viktiga sådana dagar är! När barnen kan vara ”mammesjuk”. Tyvärr begrep jag det för sent. Effektivitet, pliktkänsla och Jante på axeln fick mig att alltför sällan låta mina barn få vara ”mammesjuka”. Gör inte samma misstag.
  Annars håller jag med dig om att allt har en mening. Jag brukar trösta mig med det.

  Trevlig blogg, för övrigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *