Smultronställe

Maya och jag fick mumsa i naturens alla gåvor när vi var hembjudna till Ulla på fika. Ulla är just nu min både högra och vänstra hand känns det som, hon är verksam som vice ordförande i Dalarnas Författarförbund och idag träffades vi och planerade inför kommande styrelsemöte.

Både jag och Maya förtrollades snabbt av Ulla och hennes mans ljuva smultronställe, en trädgård full med bär och grönsaker. Maya fick en bunke och kunde gå runt och plocka smultron, jordgubbar, hallon, gurkor, tomater, vinbär…. alles! Vi mumsade och åt så magen blev full och kroppen energifylld av alla nyttigheter!

Vår egen tomt växer vilt bland byggbråte, container och barack, vi försöker röja så gott vi kan och nästa projekt är att riva det gamla garaget medans byggjobbarna har semester. Bygget är tyvärr rejält försenat och vår inflyttning blir nog ca 6 veckor senare än vi tänkt. Men det gör inget, jag trivs förvånansvärt bra i Kråkslottet och kan än  så länge nöja mig med att drömma om den dag vi kan flytta tillbaka.

Och nästa sommar kan vi minsann plocka lite bär i vår egen trädgård.

 

2 kommentarer till “Smultronställe

  1. Jenny Landby

    Det kallar jag mindfullness i vardagen… Vet du mer – man kan bo med kärleken i vilket kråkslott och koja som helst! Lycka till er, drömmar är till att förverkligas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *