Snigelmamman firar jul

Känner mig avslappnad och oerhört tillfreds med livet just nu, julens alla dagar har skänkt mig det jag önskade allra mest, sinnesro och närvaro.

Tomten kom redan på fredagen och på julaftonsmorgon fann barnen varsin julklappskarta i julstrumporna som tomtenissarna hade lagt dit under natten då de klättrat in genom spisen, så de inledde med att gå på klappjakt. Efter en god julgrötsfrukost hos mina föräldrar så firade vi ensamma här hemma, vi i vår lilla fina familj och det var så mysigt och skönt. Ingen stress, inget stim, bara vi och julefriden och tiden till barnen.

Jag är så glad att jag hade uttalat min önskan för mig själv, min önskan om hur jag ville fira julen och även har förstånd att inse att det är bara jag som väljer, jag kan faktiskt välja hur jag vill leva, hur jag vill må.

Och den här julen valde jag att vara lugn, avslappnad och närvarande som en gåva till mig själv, till mina barn och min familj. Det lyckades och det värmer mitt hjärta, jag kan bara falla tillbaka i min tacksamhet över livet och mina insikter så långt, jag är verkligen på rätt livsväg.

 

3 kommentarer till “Snigelmamman firar jul

  1. Christina J

    Härligt, som sagt – vi väljer ju själva hur vi vill ha det. Jag har gjort samma val, kände ett uns av stress innan vi kom iväg till mina föräldrar men den försvann igen, hade en härlig dag med skogspromenad med Agnes och svamp plock sen trevligt umgänge med kusiner och bebis besked – så trevligt och lugnt med min morfar på 91 och viktigt umgänge. Vi ses snart i lugn och harmoni! KRAM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *