Som mamma

Jag är en bra mamma!

Det börjar växa fram en känsla av att jag är en bra mamma, en väldigt bra mamma till och med. Visst har jag slagit på mig själv för mitt gamla leverne då barnen faktiskt försummades mycket för att jag lät arbete, stress, måsten och annat ta min uppmärksamhet ifrån dem. Men så ändrade jag mitt beteende och valde ett Snigelmammeliv (Ja, jag valde det först med en intention. Sen så gavs jag möjligheten till det.. och då tackade jag, tackar än idag!). Och nu har jag varit Snigelmamma många år, en mamma som har tid. Jobbar mindre och är mer närvarande. Men negativa tankar har hängt kvar och en dömande attityd till det mesta jag gör. Jag har dömt mig själv som mamma. Alltid förväntat mig mer av mig själv. Vänt ut och in på mitt beteende för att passa in, vara till lags, göra det bästa. Fokuserat på det jag kunnat göra bättre, istället för det jag gjort bra. Valt att trycka ner mig själv istället för att lyfta och bära mig själv.

Det är inget mönster som enbart finns i mammarollen, jag hör den dömande rösten mot det mesta jag gör. Men så nu, sedan i somras så har en känsla smugit sig inpå – tanken och känslan av att jag gör det bra. Riktigt bra. Jag är en bra mamma. Jag är inte perfekt. Men jag är god nog, och vissa dagar är jag bättre än god nog på att vara mamma.

Jag gör det bra. Så gott jag förmår. Och med det menar jag att jag visar dem vem jag är som människa och hur det är att vara människa. Jag kan inte konsten att leva fullt ut ännu, men jag lär mig och jag visar dem att det är den härligaste lektionen att ta – livslektionen i att leva. Och de är mina största läromästare och dem möter jag var dag. Så tacksam, så tacksam!

Älskade barn

 

Kommentarer till “Som mamma

  1. Johanna

    Det är intressant det du skriver om mammarollen och att vara snigelmamma. Jag vill också vara en singelmamma men inser hur sinnet nästan gör mig galen dom ggr jag har tid att vara en singelmamma, det uppmanar mig att ” du borde njuta av att vara med dina barn” ” sluta stressa ” ” njut av vägen till dagis inte bara målet” det gör mig galen och gör det så lätt att dra upp telefonen och börja fippla på. Tack för att du delar med dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *