Största skammen

Become conscious

Jag slås av hur jag haft förväntningen och föreställningen att lycka är de där euforiska, sprudlande, glada känslorna som svallar. Och i min föreställning så har egot suktat,  strävat och sökt efter att dessa flyktiga stunder ska bevaras och bli till ett tillstånd som stannar kvar. Jag har försökt uppnå något som jag inte är. Och det är den största skammen att inte vilja vara den man är, utan alltid sträva efter att vilja vara lite mindre eller mycket mer, eller ännu smalare och härligt gladare.

Där jag är nu, i medvetenhet om min litenhet, mina begränsningar, mina personligheter och alla mina känslor. Medvetenheten strävar inte efter att förändra, den vill inte bort eller till någonting. Medvetenheten är acceptans, den är frid. Frid över mig själv som jag är. Och den friden är så makalöst mäktig, att verkligen känna att jag är älskad precis som jag är. Och bara den känslan av att någonting ser, vet och förstår hur jag egentligen är och ändå stannar kvar med mig i total kärlek skulle kunna få mig att vilja fly. För det är först smärtsamt att stanna och se min egen litenhet och stora ego, det gör ont… i egot. Men när jag stannar med det som är, med mig själv som jag är, så skingras skammen och jag får uppleva friden över att leva och som den jag är. Fullständigt otillräcklig, spräcklig och avig och det är lycka för mig. Det är min sanna lycka att förmå stanna med mig själv i mörkret av mitt eget varande och låta skammen transformeras till kärlek. Kärlek, frid och glädje över att vara jag.

 

4 kommentarer till “Största skammen

 1. Sofia Savita Norgren Inläggsförfattare

  Jag håller med dig Bo Gunnar, när vi vågar möta skammen och skulden så finner vi juvelen som ligger dold där under – vårt eget sanna jag. Så visst är det nyckeln till lycka – att finna sig själv.

  Hoppas du också haft en strålande jul.
  God fortsättning.

 2. Bo Gunnar

  Ja, Sofia. Att hitta trygghet i skam och skuldkänslor, att förstå att den egna sårbarhet är den största nyckeln till lycka är en stor ynnest. Ha en fantastisk jul Savita.

 3. Jaana

  Tack för dina ord! Sån skön påminnelse…du hjälper mig i min läkning ♡
  Kärlek till dig!
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *