Total kreativitet

Har förmånen att känna Erik Grind som är konstnär, silversmed och musiker. Han håller kurser i Mandalmålning och jag rekommenderar dig att inspireras av hans vackra målningar på hans hemsida.

En av hans lärare Paul Heussenstamms har tagit fram 6 steg till Total Kreativitet och jag blev så nyfiken på dessa så Erik delade dom med mig – nu vill jag gärna dela dom med dig.

*
1. Disciplin: att ”komma till staffliet” eller vad annat kreativt man nu sysslar med. Att ”gå förbi” distraherande saker i livet och verkligen göra det skapande som vi har föresatt oss.

*
2.Mod. Att våga satsa på sitt kreativa ”kall” och visa sina skapelser för världen, vad det än kan innebära av risk för kritik m.m.

*
3.Surrender, dvs att överlämna sig, ge sig hän totalt åt den skapande kraften och sitt kall.

*
4.Foolishness/dåraktighet. Att våga vara annorlunda, tänka annorlunda våga utmana de vanliga begränsande normerna i samhället, vilket av många kan ses som att man är lite dåraktig. Att våga prova nya, okända sätt att uttrycka sig på.

*
5. Skillful means(tools to paint)=Färdighet, skicklighet eller teknik inom det konstnärliga område man sysslar med. Alltså något som kan övas upp med träning.

*
6.Consciousness/medvetenhet. Att genom skaparprocessen förändra sitt medvetande mot ett högre form av förnimmande. Att kunna ta emot högre andliga energier som kan transformera vårt medvetande och vårt agerande i livet mot en större samklang med helheten.

 

2 kommentarer till “Total kreativitet

  1. Cattis

    Härligt! Och faktiskt väldigt nyttigt också, att våga släppa loss och bara göra/måla/skapa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *