Trancedance

Vi tillbringade Stockholmskvällen med ca 15 andra och dansade Trance Dance i tre timmar (givetvis en nykter tillställning, förutom varsitt glas vin på dagen). Berit Hague guidade oss vant och tryggt in i våra egna kroppar och dansen väcktes från vårt inre. Vi fick stöd i att släppa all prestation och bara vara i kroppen och låta den röra sig fritt precis som den ville.

Tre timmar lät för oss som en evighet innan vi började och ibland var det segt, segt i min egen kropp alltså. För vissa stunder när musiken flödade och beat´n dunkade som mest så fick jag helt enkelt acceptera att jag var trött och kroppen ville röra sig mer stillsamt. Och jag vet att det är något jag behöver utveckla mer, mitt lyssnade till kroppen och stanna upp och ta det lugnt även om livet flödar på i full fart runt omkring.

Och dansen hjälpte kroppen att komma till uttryck och släppa det som den går och bär på. Vissa saker har den troligtvis burit på länge länge. Jag gäspade nå så kopiöst, tårarna rann (gäsp-tårar) och gäsparna var säkerligen 150 st! Jag hade ingen aning om var dom kom ifrån, ett motstånd mot dansen eller massa trötthet som legat begravd? Jag kände att kroppen var pigg och älskade dansen, men gäsparna, tröttheten och det ev motståndet kom från sinnet.

Så jag omfamnade tröttheten, lät den få plats, släppte lusten att rave’a runt på dansgolvet och vyssjade lugnt min kropp istället och vad händer då…. givetvis försvinner gäsparna och basdunket från musiken tar form i min kropp och sekunder senare känner jag mig som i trance när jag flödar fram på golvet – frihet, styrka, lycka, glädje, flow är känslor jag upplever!

… vips så har tre timmar förflutit och vi undrar vad som hände med tiden. Kroppen är glad om än väldigt trött och slut, själen känns fri och sinnet har tystnat.

 

5 kommentarer till “Trancedance

 1. Fia

  Absolut något för YogaInspire – jag tror ni är många med mig som skulle gilla det!

  Men då får vi ta matinédisco, hehe med start kl 15.00 eller nåt – för det här var den SENA dansen, den började ju ändå 19.00!!!

 2. eva

  funderar på om ni var på matiné lr den ”sena” föreställningen, eftersom du blev så trött? 😉

 3. Maria

  Koppla bort allt och bara lyssna på kroppen i tre timmar…….. oj, det skulle jag oxå behöva. Det låter fantastiskt frigörande och skönt. Ha det gott!

 4. Christina

  Spännande – med trance dance – nåt för Yoginspire…?
  Ha det så bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *