Tystnad dag 1

Måndag

Klockan är snart 08.00 och jag inväntar frukost. Vi har sjungit vår jappa vid gryningen och sen gjort solhälsningar. Det silade ner några regndroppar innan molntäcket sprack upp och vi fick njuta av den vackra soluppgången. Magiskt!

Det går lätt för mig att vara här när vi är aktiva, när vi göra asanas och andra fysiska pass. Jag har däremot problem, eller så att säga mindre lätt, med stillheten och lyssnandet. Bad Svamij (Yogaläraren den äldre) om ursäkt igår efter som jag alltid somnar på hans klasser. Han håller 2-3 vedantatalks per dag. Men han var så ljuvligt förstående och bad mig vara öm med mig själv. Det var så fint och det kändes så befriande. Han dömer mig inte för att jag somnar, det är bara jag som gör det.

Natten var full med besök. Råttorna sprang kapplöpning på halmtaket och geckoödlan skrek intill min säng flera gånger. Jag kan inte med mitt förstånd förstå att jag härdar ut att vara här. Det är som att vara mitt i ett djungelzoo. Men bönerna jag bett har verkligen gjort verkan, jag kan inte se det som nått annat. Jag har ju inte flytt, jag har stannat. Stannat i min rädsla och i min smärta. Stannat och bett. Bett om beskydd runt min säng, bett om att få sova djupt och tryggt. Och det värsta ljudet av råttorna har dämpats med öronproppar. Ljudet kan jag hålla på avstånd. Men rädslan har jag mött och varit i, det är som jag alltid kommer fram till att rädslan är en illusion, den försvinner när man ser djupt på den.

* * *

Har solat och badat i havet på lunchen, det svider i skinnet. Imorgon har jag beställt massage, det är två söta kvinnor som går runt här omkring resorten och erbjuder våra ansträngda kroppar massage.

Förmiddagsklassen idag var höftöppnare, känns som vi gjorde mycket höftöppnare igår också. För jag har känslan av att dom är uppbändade med en domkraft eller nått, de sitter hårt åt. Där inne i höften sitter undangömda minnen från barndomen. Men när höften väl släpper efter så lossnar det känslomässigt också, som det redan har för mig. Så lite öppna lär dom allt vara ändå.

 

Kommentarer till “Tystnad dag 1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *