Vem blir jag?

Vem blir jag av att göra det? är en fråga jag ofta ställer mig. Jag kan säga att den jag blir av Yogan gör mig till en mycket bättre version av mig själv eller som en deltagare uttryckte efter kvällens pass: Jag kommer ihåg vem jag är, när jag är här.

Jag ställer mig ofta frågan, och det kan lyda som så här;

Vem blir jag av att jobba mindre och vara mer hemma med barnen?
Vem blir jag av att jobba mer?
Vem blir jag när jag umgås med honom/henne?
Vem blir jag i Yogan?
Vem blir jag genom mitt skrivande?
Vem blir jag av att meditera?
Vem blir jag genom det här jobbet?
Vem blir jag av att äta det här?

Dessa frågor får mig att stanna upp och uppmärksamma om jag blir en gladare, lugnare, tryggare version av mig själv eller om jag blir mer spänd, irriterad och stressad.

Det är lite som Du blir vad du äter, du blir vad du oftast gör, mina handlingar styr mitt resultat. Jag tvivlar starkt på om jag verkligen kan ändra mina tankar, men jag har full tillit till att Yogan gör det. Det har den gjort varenda gång jag utövat den, förbättra min syn på mig själv och världen.

Jag älskade mitt arbete som marknadsansvarig på Kupolen Köpcentrum och när jag var centrumledare i Falan Galleria men jag blev till slut i konflikt med mig själv och mina inre värderingar. Eftersom mitt arbete gick ut på att få fler besökare och öka omsättningen. Och det kunde jag med tiden inte vara kongruent med, att marknadsföra kommers – det kändes inte längre sant i mig.

Kanske var det Yogan som förde mig dit – till sanningen inom (the guru within). För mig blir det allt viktigare att vara sann med mig själv. Jag tror vi alla mår bra av att förverkliga oss själva, det vill säga vara sanna mot oss själva, följa hjärtats (själens) röst. Och för att uppnå inre frid behöver vi stanna upp och lyssna, till rösten inom och finna modet att låta den rösten (sanningen) vägleda oss. Ingen väg är den andras lik. Och det är exakt så det ska vara, det är livets perfektion – full av unika sanningar i var och ens hjärta.

Det är inte alltid jag lyckas lista ut exakt vad mitt hjärta vill, men jag vet oftast om jag kommer må bra i mig själv om jag går åt det ena hållet eller det andra. Och det räcker, jag behöver inte veta vart jag är på väg. För innerst inne längtar jag bara efter en enda sak – att vara så nära min egen sanning som jag kan.

 

2 kommentarer till “Vem blir jag?

  1. Malin

    Ja men herregud de här var så otroligt bra!!! Tack för att du delar med dig av dina fantastiska tankar. Kram kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *