Vit månad

Med tanke på de dubbelnougater jag njuter av varje vecka och smågodiset som slinker ner framåt helgen så har jag bestämt mig för att möta en vitmånad. Borde nog inte kalla det vit, det är ju det vita jag ska välja bort. Jag ska ta bort godis, socker, bröd och pasta under april månad.

Jag gör det för att komma i mina gamla jeans igen och få bättre hy. Och för att jag inser hur mycket skräp det är i smågodis och hur sötsuget har taget om mig. Men jag gör det också av det dålig humöret jag kan få dagen efter en godiskväll. Socker och alla dess skräpämnen knuffar undan den del av mig som jag vill bevara. Jag vill vara den som är ’in charged’ i min kropp och mitt sinne.

Jag vill behålla min sinnesfrid.

Här hittade jag inspirationen till min sockerfria månad – Råsmart. Jag kommer att gå min egen väg, jag känner vad som funkar för mig och vad som inte gör det, så jag ska inte vara med i hennes kurs, men väl låta mig inspireras.

 

 

3 kommentarer till “Vit månad

 1. Fia

  Tack för positiva ord och inspirerande … Det låter som du redan är ’där’ Jennifer, var stolt över Dig själv. Att äta och njuta vid vissa speciella tillfällen är mitt mål med, jag vill inte ta bort all njutning i livet.

  Hitta en själslig och fysisk balans som gynnar mig till fullo!

  Tack för stödet Ylva, det känns just nu som jag kommer att hålla ut och vara målmedveten. Jag ber om styrka och att det ska gå lätt 😉

  Kram på er!

 2. ylva

  Härligt att höra! Hoppas verkligen du känner av de goda effekterna. Jag kan inte gå tillbaka mer, de negativa effekterna är för stora och kommer direkt när jag äter nått ”vitt”. Men det är så värt det! Jag mår mycket bättre, jag hade en hemsk avgiftning och mådde dåligt i två veckor. Avgiftningssymptomen kan sitta i upp till 3 veckor och jag blev så svag och trött då att jag verkligen undrade vad som hände i min kropp. Håll ut och be om stöd om du behöver.
  Lycka till! Kram ylva <3

 3. Jennifer

  Öskar dig lycka till! Jag tycker det är bra gjort av dig, jag är inte ”mogen” för att göra det än, men jag har i alla fall bestämt mig för att bara äta naturgodis. Det känns lite bättre fast jag vet att det inte är nyttigt det heller, men det känns ändå bättre på något vis :). Fast så har jag garderat mig så vid väldigt särskilda tillfällen, så som firande av bröllopsdag och påsk så äter jag vilket godis som helst ;).

  Jag saknar kvällens yogapass men jag hann inte dit :(, som tur är känner jag mig ganska lugn och harmonisk ändå :). Kram Jennifer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *